Els millors productes amb un servei professional! Guarda't la nostra pàgina!

Impostos

Fustes - Tipus de mànecs

La gran majoria de fustes de tennis de taula es fabriquen en diferents tipus de mànecs o empunyadures. No tots els models poden trobar-se en cadascun dels 6 mànecs existents doncs depèn de cada fabricant. La classificació més habitual de mànecs es distribueïx entre mànecs europeus i mànecs asiàtics.


Els mànecs asiàtics són els utilitzats per jugadors que només utilitzen un costat de la fusta i tenen una àmplia variació de moviments de canell.
- 1. PEN CH (Penholder Chino)
Curt i amb disseny cónic.

Els mànecs europeus són:
- 2. AN (Anatòmic o WINNER)
S'adapta fermament al palmell de la mà. Sol ser relativament gruixut i ample al tacte. Molts jugadors de mà gran o els quals no volen que se li escapi la pala solen triar aquest mànec

- 3 i 4. FL (Cóncau LEGEND o MASTER)
Més estret pel centre que per la base evitant que el mànec "s'escapi" de la mà. Encara que també s'adapta fermament a la mà, és més flexible. Hi ha fabricants que comercialitzen aquest mànec en versió més estreta i una mica més petita per a nens (anomenats "slim" o "XXS"). Una particularitat de la marca STIGA (molt benvolguda mundialment) és que els seus mànecs còncaus poden ser tipus Legend (amplària normal) i Màster (amplària més fina)

- 5. ST ( Recte)
És l'indicat per als jugadors que desitgen tenir la mà solta per a realitzar un ús actiu del canell. Depenent del fabricant es poden trobar mànecs rectes arrodonits o més quadrats.

- 6. CO (Cònic o CHAMP)
Exclusiu d'STIGA. Més estret per la part superior i  més ampla en la base. Extremadament cómode.
El grip CHAMP es un dels més recomanables per aquells qui solen decidir entre el mànec recte i el cóncau.

L'elecció del mànec és una decisió molt personal. No podem assegurar que un mànec és millor que un altre com norma general, cada jugador es trobarà a gust amb un tipus de mànec o altre. Si que podem indicar que els mànecs rectes (ST) es consideren més "solts", mentre que els còncaus (FL) i anatòmics (AN) són més "ferms" al tacte de la mà. Els mànecs que no estan vernissats solen absorbir la suor amb major facilitat.