Els millors productes amb un servei professional! Guarda't la nostra pàgina!

Impostos

Estratègies de joc de tennis de taula

Per seleccionar una fusta i les seves gomes, primer has de conèixer quin és el teu estil de joc perquè puguis englobarte dins d'una estratègia determinada.
A Sports Madison el material està distribuït en 7 categories segons sigui el tipus d'estratègia:

DEF (DEFENSIU PUR)
Jugador defensiu clàssic amb bon control per la seva gran precisió al colpejar la pilota. Provoca molts errors al contrari per la seva àmplia variació de cops defensius tallats. Solen jugar amb gomes de pics llargs o anti top spin i amb fusta que va des de la típica DEF fins a la DEF +. Amb pics llargs l'esponja no sol passar dels 1,0/1,5mm, encara que la majoria els prefereixen sense esponja per jugar damunt de la taula.

DEF + / ALL -(DEFENSIU EVOLUTIU)
Joc principalment defensiu que es beneficia de la combinació dels cops defensius amb atacs inesperats . És el símbol del jugador defensiu modern que mai se sap quan va a atacar. Requereixen gomes adherents de molt efecte i control però amb certa velocitat i gruix d'esponja màxim de 1,6mm que permetin variacions d'efecte. La fusta és DEF+ o ALL- depenent de la velocitat que imprimeixi als seus cops.

ALL (ALLROUND)
El jugador allround és aquell que combina el joc ofensiu i el defensiu al mateix temps amb cops de top spin i tallades. Al revés solen realitzar cops passius amb molts bloquejos mentre que a la dreta solen ser una mica més ofensius. Les fustes que s'adapten són de control amb gomes allround, ofensives toves o ofensives de duresa mitja amb esponja que oscil•la des dels 1,5 fins als 2,0 mm. Les gomes escollides sempre tenen un gran equilibri entre velocitat, efecte i control.

ALL + (ALLROUND EVOLUTIU)
Categoria molt usual que abasta a jugadors de tots els nivells. El material sol ser de naturalesa sensible, amb molt toc i molt equilibrat. És indispensable un gran control per alternar cops de diferents velocitats. S'adapten molt especialment a gomes mig- toves, toves i extra-toves de fins a 2,0mm de gruix i fustes elàstiques o semi - elàstiques, amb o sense mànec buit però sempre de ràpida reacció.

OFF - / OFF (OFENSIU DE ROTACIÓ)
Aquest estil de joc es caracteritza pels cops de top spin prop de la taula o a mitja distància. El top spin és necessàriament carregat d'efecte i difícil de controlar. Es complementa amb bloquejos, a més de bons serveis que fan que iniciïn cada punt amb avantatge. La fusta és tipus OFF - o OFF i les gomes exclusivament dinàmiques de 1,9mm de gruix mínim i de duresa molt tova , tova o mitja.
 
OFF / OFF + (OFENSIU VARIABLE)
Top spin de dreta i de revés molt agressiu amb cops molt ràpids intercalats, incloent loops, flips i bloquejos. En aquesta estratègia el jugador sempre duu la iniciativa quan té l'oportunitat. Actualment és la més popular i la que practiquen la majoria de jugadors d'elit. L'elecció de la fusta és OFF o fins i tot OFF + amb gomes ofensives de 40 a 47 graus de duresa màxima. Les gomes llises elàstiques troben aquí la seva màxima expressió a partir dels 2,0 mm en endavant.

OFF + (OFENSIU TOTAL)
En aquesta estratègia hi ha aquells jugadors ofensius que confien en la velocitat, l'efecte i la tècnica com les seves armes principals. Els cops acostumen a portar molt efecte en ser molt tècnics però sobretot perquè basen la seva força en cops directes i ràpids que ofereixen les gomes d'esponja mitja i dura (de 45 a 50 graus) amb gran poder de rebot. L'elecció de la fusta és inevitablement OFF o OFF + i les gomes de 2,1 mm o MAX.